• Zalmragout met aubergine

Benodigdheden (4 pers):

•1 aubergine
•4 zalmmoten
•4 tomaten
•olijfolie
•2 teentjes knoflook
•een mespuntje zout en peper
•1 tl rozemarijn
•200 ml witte wijn

 



Bereidingswijze


Was de aubergine en snij ze in plakjes van +/- ½ cm dik. De schil niet verwijderen.
Schik ze in een vergiet en bestrooi met een weinig zout. Laat ze gedurende 2 uur uitlekken.
Snij de zalm in blokjes van 2 cm.
Pel en snipper de knoflook.
Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in stukjes.
Dep de aubergineplakken droog en rooster ze ongeveer vijf minuten tot ze lichtbruin zien.
Verhit de olijfolie met een deel van de knoflook en de rozemarijn.
Voeg de blokjes vis toe en kruid met peper en zout.
Laat gedurende een 5-tal minuten zachtjes bakken.
Voeg de tomaten toe en bak nog een 2-tal minuten.
Blus het geheel met de wijn en voeg de rest van de knoflook en de peterselie toe.
Schik 3 plakjes aubergine op een bord en verdeel de zalm erover.
Werk af met een klein beetje olijfolie.
Serveer met past of rijst.

 

 

 

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?