• Vis met oregano en olijven

Benodigdheden (4 pers):

•4 moten witte vis (zwaardvis, heilbot,...)
•1 tl zout - 1 tl peper
•3 el olijfolie
•4 dunne schijfjes citroen
•1 glas droge witte wijn
•1 glas groene ontpitte olijven, doormidden gesneden
•1 tl vers citroensap
•2 el verse oregano

 



Bereidingswijze


Dep de moten vis droog en kruid met peper en zout.
Verwarm wat olijfolie en bak hierin de vis langs beide kanten kortstondig aan. Leg een schijfje citroen op de vis.
Haal de vis uit de pan en schik hem in een ovenschotel.
Doe de wijn erin en laat gedurende 30 sec. koken.
Voeg de olijven toe en laat nog eventjes koken.
Overgiet de vis in de ovenschotel met de saus, het citroensap, de oregano en een beetje olijfolie.
Kruid de saus met peper en zout en zet gedurende 10-20 minuten (afhankelijk van de dikte van de moten) in een voorverwarmde oven van 180°C.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?