• Venkelsoep met garnaaltjes

Benodigdheden (4 pers):

•1 venkel
•1 aardappel
•4 bosuitjes
•1 el olijfolie
•1 sinaasappel
•5 basilicumblaadjes
•200 g garnalen
•1 dl room
•peper zout
•6 dl water
•1 groentebouillonblokje

 



Bereidingswijze

Maak de venkel schoon, bewaar het fijne groen. Schil de aardappel. Snijd de venkel en aardappel in kleine blokjes.
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de venkel, aardappel en bosui al omscheppend ca. 2 minuten zachtjes aan.
Voeg 6 dl water en het bouillonblokje toe en kook de groenten in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf.
Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes.Schep in een kom de garnalen, de geraspte schil en de basilicum door elkaar. Klop 1 dl room stijf met wat zout en peper.
Pureer de groenten in de bouillon met een staafmixer (of in de keukenmachine) tot een gladde soep.
Roer de room erdoor en warm de soep nog even op.
Laat niet koken want dan bestaat het gevaar dat de soep schift.
Hou een aantal eetlepels room apart voor de afwerking van de soep.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de venkelsoep in vier (warme) diepe borden en schep in het midden een bergje van het garnalenmengsel. Schep er een lepeltje room op en garneer met venkelgroen.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?