• Veldslasoep

Benodigdheden (4 pers):

•100 gr aardappelen, bloemig kokende
•200 gr veldsla
•1 sjalot
•2 eetlepels boter
•½ bosje basilicum
•100 ml droge witte wijn•750 ml groentebouillon
•2 takjes citroenmelisse
•1 teentje knoflook
•zout
•slagroom (naar smaak)

 



Bereidingswijze


Spoel de veldsla en maak hem schoon. Pluk de blaadjes van de basilicum en citroenmelisse, spoel en schud droog. Hou enkele blaadjes citroenmelisse apart voor de afwerking. Blancheer de rest van de kruiden met de veldsla kort in kokend gezouten water. Spoel meteen onder koud water, laat goed uitlekken. Hak de veldsla en de kruiden grof.

Schil de knolselder en de aardappelen en snij in blokjes. snipper de sjalot en de knoflook. Stoof de groenten aan in een klontje boter maar laat ze niet kleuren. Bestuif met bloem en roer goed. Blus met de witte wijn en laat even inkoken. Schenk er de bouillon bij en laat 15 minuten zachtjes koken.Voeg de room, veldsla en kruiden toe en mix de soep glad. Zeef de soep en breng ze opnieuw aan de kook. Voeg naar smaak meer bouillon toe of laat de soep verder inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in mooie kommetjes en werk af met een blaadjes citroenmelisse. Serveer met slagroom naar smaak.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?