• Thaise massaman curry

Benodigdheden (voor 4 personen):

Arachideolie
• 1 tot 2 koffielepels rode chili pasta
• ½ tot 1 theelepel chili poeder
• 2 theelepels gemalen komijn
• 2 theelepels curry
• 2 wortels, in reepjes
• 1 ui, in dunne ringen
• 1 tomaat, in stukjes
• 2 Zoete aardappel, in middelgrote blokjes
• ½ butternut pompoen in middelgrote blokjes
• Geroosterde ongezouten pinda's, grof gemalen
• 1 tot 2 blikken Kokosmelk
• Enkele druppels rijstazijn (of bruine azijn)
• ½ tot 1 theelepel Palm suiker
• 1 eetlepel donkere sojasaus
• 250 gram kipfilet in blokjes
• Peper en zout



Bereidingswijze

Verwarm een diepe (wok)pan met een weinig arachideolie en bak de kippenblokjes tot ze goudbruin zijn. Haal de kip terug uit de pan en zet opzij. De pan terug op het vuur zetten en indien nodig terug een beetje olie toevoegen. Voeg chili pasta, curry, komijn, wortel, tomaat en ui toe en omroeren tot aroma's vrijkomen. Voeg kokosmelk toe en roer kort. Zoete aardappel, pompoen, azijn, palmsuiker, sojasaus en kip toevoegen. Zorg dat alle ingrediënten bedekt zijn door de kokosmelk. Laat alles afgedekt 20 minuten sudderen op een laag vuurtje (tot de zoete aardappel en pompoen beetgaar is). Indien nodig een klein beetje water toevoegen. Opdienen met rijst en bestrooien met de gemalen pindanoten.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?