• Thaise groene curry

Benodigdheden voor 4 personen:

• 300 gram kip, in blokjes
• Arachideolie
• 1-2 theelepels groene chili pasta
• 1 groene chilipeper, ontpit en versnipperd
• 2 eetlepels Laoswortel, in dunne schijfjes
(Indien vers niet voorradig gedroogd poeder gebruiken, of gember met peper)
• 3 stengels citroengras, gekneusd
• 5 blaadjes van de Kaffir limoen
• 1 eetlepel versnipperde Thaise Basilicum
• 1 theelepel palmsuiker
• 3 eetlepels licht sojasaus
• 3 eetlepels donkere sojasaus
• 2 kopjes seizoensgroenten mix in blokjes (zoals: courgette, broccoli, boontjes, paksoi, bloemkool,...)
• 1 groot blik kokosmelk

 

 



Bereidingswijze

Verwarm een dun laagje olie in een wok of diepe pan, voeg chili pasta, chilipeper, Laoswortel, citroengras, kaffir limoenbladeren, en Thaise basilicum toe en roerbak kort. Voeg een kleine hoeveelheid kokosmelk toe om alles te mengen. Voeg de groenten, kippenblokjes, palmsuiker, sojasaus en de rest van de kokosmelk toe en meng goed. Laat afgedekt op een laag vuurtje sudderen tot de groenten en kip gaar zijn.

Opdienen met rijst of noodles.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?