• Thaise citroengras-kip saté

Benodigdheden voor 6 personen (als hapje of voorgerecht):

• 250 gram kip, in blokjes
• Arachideolie
• 6 stengels citroengras
• 1 teentje knoflook
• 1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
• 1 lente-ui, fijngehakt
• 2 eetlepels Thaise vissaus
• 2 eetlepels paneermeel



Bereidingswijze

Maal in een keukenmachine de kipblokjes met knoflook, peper, lente-ui, vissaus en paneermeel tot een egaal mengsel. Verdeel dit kippengehakt in 6 gelijke porties. Verwijder de buitenste harde bladeren van de stengels citroengras. Kneed om het dikke deel van elke stengel citroengras een portie gehakt tot een langwerpig worstje. Bestrijk het gehakt met olie en rooster de spiesjes in een hete grillpan, onder de ovengrill of op de BBQ. Serveer eventueel met een zoete chilisaus.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?