• Taartje van rode ui en chilipeper

Ingrediënten voor 4 personen:

• 375 gr uitgerold bladerdeeg
• 1 el olijfolie
• 200 gr rode uien, gehalveerd en in de lengte gesneden
• 1 kleine rode chilipeper, zonder zaadjes en dungesneden
• zout en pepr
• 2 el rode pesto
• 2 el pijnboompitten

 



Bereidingswijze

•Verwarm de oven voor op 220 graden
•Steek 4 rondjes met een doorsnede van 12 cm uit het bladerdeeg. Voorzie de rondjes van een rand van 1 cm. Leg de deegrondjes op een bakplaat en bak deze 10 minuten voor in de oven.
• Verhit de olie in een grote pan en bak de uien zonder te laten verkleuren in circa 10 minuten zacht. Voeg de chilipeper toe en bak hem 1 minuut mee. Breng het uienmengsel op smaak met zout en peper.
• Bestrijk de deegrondjes met de pesto, maar laat de randen vrij. Schep de uienvulling met een lepel op de pestolaag en verdeel de pijnboompitten gelijkmatig over de rondjes, Bak de taartjes 12 tot 15 minuten totdat ze zijn gerezen en een goudbruine kleur hebben gekregen.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?