• Suikermaïs met pastinaak en konijn

Benodigdheden voor 6 personen:

• 2 Kolven suikermaïs
• 4 pastinaken
• 4 wortelen
• 1 groene selder
• 1 ui
• 1 teentje knoflook
• ½ kg vastkokende aardappelen
• ½ hand verse tijm
• 1 konijn, panklaar
• 100 gr bakboter
• 4 el bloem
• ¼ l droge witte wijn
• ½ l kippenbouillon
• 1 grote tomaat
• 1 theelepel paprikapoeder
• Peper en zout

 



Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd in vieren, snijd de selderij grof, schil de wortelen met een dunschiller en ontdoe van kruin en wortel, voor de pastinaak idem. Haal het kroontje van de tomaat, snijd aan de andere kant een kruisje en dompel 10 seconden in kokend water. Pel de tomaat, snijd in vieren en haal de pintjes eruit. 

Doe de bloem in een kom en voeg het paprikapoeder, tijm, peper en zout toe. Wentel de stukken konijn erdoor en laat op een matig vuur aan alle kanten kleuren in de hete boter. Neem uit de pan en houd apart. Doe een vers klontje boter in de pan en fruit de ui en look glazig. Voeg het konijn toe, overgiet met de witte wijn en laat 28/3 inkoken. Giet de bouillon erbij samen met de stukken tomaat, laat op een klein vuurtje 45 minuten sudderen.
Kook ondertussen de aardappelen in gezouten water. Snijd de maïs in zessen en kook ze 5 minuten in gezouten water. Schep uit de pan en kook in hetzelfde water de grof gesneden selder, wortelen en pastinaken in 10 minuten gaar.
Voeg de aardappelen, maïs, wortelen en pastinaak bij het konijn. Verwarm nog even goed door en serveer.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?