• Soep van bleekselder met hamtoastjes

Benodigdheden (8 pers):

•4 uien
•1 bleekselder
•3 teentjes knoflook
•2 l kippenbouillon
•peper
•zout
•tijm
•paprikapoeder
•2 dl bechamelsaus (1 el boter, 1 el bloem, 2 dl melk, peper, zout, nootmuskaat)
•150 g gekookte ham
•50 g gemalen kaas
•4 sneetjes geroosterd brood

 



Bereidingswijze


Pel de uien en snij ze grof.
Maak de selder schoon, verwijder zoveel mogelijk draden en snij in stukjes. Pel de knoflookteentjes.
Smelt de boter in een kookpan, voeg de stukjes ui, selder en teentjes knoflook toe.
Laat al roerend glazig stoven.
Giet er de kippenbouillon bij en breng op smaak met peper, zout en tijm.
Zet het deksel op de pan en laat 30 à 35 min zachtjes sudderen.
Draai de soep door een roerzeef.
Gier er de room bij en breng op smaak met paprikapoeder.
Maak ondertussen een bechamelsaus en roer er de stukjes gesneden ham en de gemalen kaas door.
Meng ook een gedeelte van de in de roerzeef achtergebleven selderpulp door de saus.
Rooster sneetjes brood en steek er rondjes uit.
Besmeer deze met het mengsel en laat ze onder de grill gratineren.
Serveer de hete soep met de hamtoastjes, apart of in de soep.

 

 

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?