• Scampi Sao Paulo

Ingredienten:

•4 eetlepels olijfolie
•1,25 deciliter limoensap
•1,25 deciliter droge witte wijn
•3 tenen knoflook, geperst
•3 Jalapeno pepers (of vergelijkbaar)
•zout naar smaak
•2 eetlepels fijngesneden koriander
•750 gram rauwe grote garnalen, schoongemaakt en darmpje verwijderd
•125 gram in dunne ringetjes gesneden lente-ui
•2 grote vleestomaten, in blokjes (sap uitgelekt)

 



Bereidingswijze

Meng 2 eetlepels olijfolie met citroensap, witte wijn, knoflook, de pepers (zaden en zaadlijsten verwijderd en in dunne reepjes gesneden), zout en koriander. Roer dit om met de schoongemaakte scampi's en laat een half uurtje in de koelkast intrekken. Verhit dan de overige 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de lente-ui 2 minuten (niet al te hoog vuur). Laat de gemarineerde scampi's uitlekken (bewaar de marinade),zet het vuur hoger en roerbak ze ongeveer 3 minuten tot ze roze en stevig worden. Voeg tomatenblokjes toe en roerbak nog 2 minuten door. Doe daarna het garnalenmengsel in een warme serveerschaal en houd warm onder alufolie. Verhit ondertussen de wok weer en doe de marinade erin. Laat het in een paar minuten op zeer hoog vuur tot de helft inkoken en giet het dan over de garnalen. Garneer eventueel met nog wat koriander en serveer met rijst.

 

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?