• Salie en pompoenpasta

Benodigdheden (4 pers):

•450 g pompoen
•2 klontjes boter of 2tl olijfolie
•4t l extra-vierge olijfolie of boter
•10 jonge blaadjes salie
•6 gehakte teentjes look
•4 el room
•200 g geraspte kaas
•5 tl parmezaanse kaas
•peper
•zout
•5 sneden serranoham of gezouten ham

 



Bereidingswijze

Kuis de pompoen en snij ze in stukken. Stoof de pompoen aan in een klontje boter of in een 1tl olijfolie totdat deze wat zachter wordt.
Voeg de helft van de salie en de look toe.
Meng het geheel goed totdat een puree verkregen wordt.
Kook de pasta al dente en doe deze bij de puree.
Doe de parmezaan kaas, de geraspte kaas en de room erbij en roer goed om. Versnipper de Serranoham en doe deze erbij.
Op het einde werk je af met nog wat boter en salie en breng je op smaak met peper en zout.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?