• Salade met Chinese kool, geroosterde kip en currydressing

Benodigdheden voor 4 personen:

• 2 kippenborsten
• 2 eetlepel currypoeder
• 2 Chinese kolen
• 200g fijne groene boontjes
• ½ rode ui, in zeer fijne halve ringen
• ½ komkommer, zaad verwijderd en in fijne lange slierten gesneden
• ½ rode chillipeper (naar smaak), zaad verwijderd en fijngesnipperd
• Enkele takjes lavas, fijngesnipperd
• 4 eetlepels bleke sesamzaadjes, kort geroosterd in een hete pan
• 200 g Griekse yoghurt
• ½ teentje look, geplet tot moes
• 1 limoen
• Een scheutje witte wijnazijn
• Olijfolie
• Zout en peper

 

 



Bereidingswijze

Geroosterde kip: Verwarm de oven voor op 200°C. Schenk een scheut olijfolie in een ovenschotel. Wrijf de kippenborsten in met zout, peper en 1 el currypoeder. Leg de kip in de ovenschotel en wentel even in de olijfolie. Rooster de kip gedurende ongeveer 25 minuten, draai de kip tussendoor. 

De salade: Kook de boontjes in gezouten water beetgaar. Pluk de bladeren van de Chinese kool los, spoel ze in ruim water en snij de taaie onderste bladnerven weg. Verdeel de koolbladeren op de bodem van de borden en schik de boontjes erbovenop. Verdeel de ui ringen, komkommer en fijngesnipperde lavas over de borden. Maak een afzonderlijke vinaigrette voor de sla. Meng olijfolie, witte wijnazijn en een beetje sesamolie en breng op smaak met peper en zout.
De dressing: Meng de Griekse yoghurt, look en chillipeper in een schaal. Rasp 1/6 van de limoenschil en meng deze samen met het sap van de limoen door de yoghurtsaus. Meng 1 eetlepel currypoeder door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

De afwerking: Druppel de vinaigrette over de salade en bestrooi deze met de sesamzaadjes. Snij de geroosterde kippenfilets in dikke schijven en verdeel over de borden. Werk het gerecht af met de curry-yoghurtdressing.

TIP: Serveer met geroosterd brood of wraps. De lavas kan indien gewenst vervangen worden door koriander.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?