• Rozemarijnsaus (lekker bij rood vlees)

Benodigdheden (4 pers):

•1 tl gehakte rozemarijn
•150 g gehakte sjalot
•1 teentje knoflook, geperst
•100 ml kokosroom
•50 ml witte wijnazijn
•2 laurierblaadjes
•150 g ongezouten, koude boter
•150 g ontbijtspek/bacon
•3 peperkorrels

 



Bereidingswijze

Verhit de azijn, met de geperste knoflook, sjalot, peperkorrels en laurier in een pan en reduceer tot de helft.
Voeg de room toe en breng aan de kook.
Voeg de gehakte rozemarijn toe.
Snij de bacon in dunne reepjes en bak tot deze krokant is.
Haal de laurier uit de saus.
Meng de saus met de bacon.
Haal de saus van het vuur en klop de boter er door.
Niet meer opnieuw koken nu want dan gaat de saus schiften.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?