• Roerbakgerecht met kip en paksoi

Benodigdheden voor 2 personen:

• 200 gram kipfilet
• 1 paksoi
• 2 eetlepels arachideolie
• 1 theelepel maïzena
• 1 eetlepel sojasaus
• 2 eetlepels sherry
• 2 lente-uitjes
• 1cm gemberwortel
• 1 theelepel suiker

 



Bereidingswijze

Maak de paksoi schoon en snij in dunne reepjes. Snijd de lente-ui in ringen, de gember in fijne stukjes en de kipfilet in reepjes. Meng de olie, suiker en maïzena door elkaar en marineer hier de kippenreepjes in. Verhit de wok op een hoog vuur en voeg de olie toe. Bak de lente-ui en gember kort. Voeg de kipreepjes toe en bak al roerend voor 3 minuten. Haal ze uit de pan en zet opzij. Bak de paksoi al roerend voor 2 tot 3 minuten op een heet vuur. Schep de kipreepjes en weer door en voeg de sherry en sojasaus toe. Verwarm en serveer met rijst.

 

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?