Terug naar overzicht
Pompoenpannenkoek

Pompoenpannenkoekjes

Group 4 Created with Sketch. 30 minuten cutlery-outline-16 Created with Sketch. 4 personen

Benodigdheden

• 650 g pompoen (Butternut, Gele reus, Potimarron of Rouge vif d'etampes)
• 300 g bloem
• een snuifje zout
• 125 g suiker
• 1 ei
• 1 zakje vanillesuiker
• een snuifje kaneel
• 100 ml melk
• 3 dl water

Pompoenpannenkoek

Bereidingswijze

Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij ze in grove stukken.
Kook de pompoen in 3 dl water gedurende 15 minuten, giet af boven een maatbeker en vang ongeveer ¼ liter vocht op. Pureer de pompoen.

Doe de bloem, het snuifje zout, de suiker en de melk in een kom en roer dit onder elkaar.
Voeg het pompoenvocht al roerend toe tot een glad mengsel.

Voeg, al roerend, het ei, de vanillesuiker en de kaneel toe. Een mixer kan gebruikt worden voor het verkrijgen van een luchtiger mengsel.

Verhit een beetje olie in een kleine pan en bak hierin de pannenkoekjes. De pannenkoekjes kunnen zowel koud als warm gegeten worden met een beetje suiker.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info