• Peterselieroomsoep

Benodigdheden (4 pers):

•1 fijngesneden wit van een prei
•1 gesneden ui
•1 gesneden en geschilde aardappel
•1 bussel gewassen peterselie
•1 bouillonblokje
•peper
•zout
•1 el boter of olijfolie
•4 el lichtjes opgeklopte room
•8 el room
•1 l water
•1 groentebouillonblokje
•100 g spekjes

 



Bereidingswijze

Stoof het fijngesneden wit van een prei en de ui aan. Doe er de peterselie, met steeltjes, bij. Hou een paar takjes apart.
Laat nog even zachtjes stoven en voeg wat peper en zout bij.
Voeg de liter water samen met het bouillonblokje toe en laat gedurende 30 min gaar koken.
Mix de soep.
Hak de resterende peterselie fijn en werk hiermee de soep af.
Doe de 8 el room bij de soep en meng de room goed onder soep.
Bak de spekjes in wat boter aan.
Schenk de soep uit in een bord en leg in het midden 1 el opgeklopte room met hier bovenop nog wat spekjes.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?