• Patissons gevuld

Benodigdheden (4personen):

4 patissons
4 plakken gerookt spek
1/2 ui, versnipperd
50g paneermeel
4 eetl. vers geraspte Parmezaanse kaas•
zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak

 



Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 180°C.

Een pan met 2 cm water aan de kook brengen de patisson toevoegen, afdekken en 10 minuten laten koken tot een vork makkelijk door het steeltje geprikt kan worden. Afgieten en de steeltjes eraf snijden. De patissons voorzichtig uithollen met een lepel en het vruchtvlees apart zetten.

Het spek in een grote, diepe pan bruin bakken en op een stuk keukenpapier laten uitlekken. In het spekvet de ui bakken. Het resterende vruchtvlees van de patissons in stukjes snijden en 1 minuut met de ui meebakken.

De pan van het vuur nemen en het paneermeel erdoor roeren. Snijd het spek in stukjes en roer het samen met de Parmezaanse kaas door de vulling. Op smaak brengen met zout en peper. Schep de patissons helemaal vol en zet ze in een ovenschaal. Losjes afdekken met aluminiumfolie.

15 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de patissons helemaal warm zijn.

 

 

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?