• Santolina (Olijfkruid of Heiligenbloem)

Santolina Viridis

Dit kruid is ook wel gekend als 'olijfkruid'.

Plant met een fris groen blad en bloeit met kleine crèmegele bolletjes.

Stengels en bladeren geuren én smaken verrassend naar ingemaakte olijven en hebben heel wat culinaire toepassingen.

Deze opvallende meerjarige plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'.

Hij verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Dit kruid kan ook gebruikt worden als borderplant en verdraagt vrij droge bodems.

Relatief droge standplaats in matig voedselrijke grond.

Het aroma geurt opvallend naar ingemaakte olijven.

Een echte delicatesse bij mediterrane pastagerechten, pizza, pesto's bladsalades, antipasta en tomaten-mozzarella. Ook ideaal bij het inmaken van olijven en augurken.

Probeer ook eens gebakken aardappelen met rozemarijn en olijfkruid. Echt overheerlijk!

Hoe meer wordt geoogst, hoe bossiger de plant wordt.

Probeer olijfkruid eens in prosecco. Gewoon een paar 5cm lange stelen van het olijfkruid in de glazen doen. Niet alleen deoratief, maar ok een streling voor de tong.