Bereid je voor op volgende maand

Teeltips
Oogst- en kooktips

Happy chickenGroup Created with Sketch.

Is uw moestuin bijna leeg?

Laat uw kippen de komende maanden vrij rondscharrelen in de tuin.
Gegarandeerd minder slakken volgend voorjaar én gelukkige kippen én lekkerdere eitjes...!

Kruiden snoeienGroup Created with Sketch.

Heb je tijm, rozemarijn, Kerrieplant, Salie, olijfkruid of wijnruit in je kruidentuin staan?

Het is nu de moment om deze lichtjes bij te knippen.

NachtvorstGroup Created with Sketch.

Opletten voor nachtvorst! Vanaf tweede helft oktober is de kans op nachtvorst aan de grond reëel.

Gele bladeren verwijderenGroup Created with Sketch.

Verwijder gele bladeren aan bloemkool, spruit, broccoli.

Asperges afknippenGroup Created with Sketch.

Knip het loof van uw asperges tot de grond af.

Shutterstock 519880894
Shutterstock 376193938
Shutterstock 229470109
Shutterstock 537794611
Shutterstock 1145387621

De eerste spruitenGroup Created with Sketch.

Voor- en tegenstanders opgelet: de eerste spruitjes zijn er!

Spruiten kunnen geoogst worden van midden oktober tot midden december, afhankelijk van het weer zelfs tot in februari.

Ze kunnen temperaturen verdragen tot -10°C!
Tijdens periodes van vorst wordt zetmeel omgezet in suikers waardoor de spruitjes minder bitter worden.

Oogst de spruitjes als ze 2 tot 3 cm groot en stevig zijn.

Tip voor volgend seizoen:
Om de oogst te vervroegen en de opbrengst te verhogen kan je de kop uit de spruitkool halen. De ideale moment hiervoor is wanneer de spruitjes onderaan de stam 1 tot 1.5 cm groot zijn (meestal tussen september en oktober).

KnolselderGroup Created with Sketch.

Knolselderij groeit nog flink door in de nazomer en herfst, oogst dus niet te vroeg!
Ideaal is om te wachten tot na 1 november.

Maar let op, knolselderij kan geen vorst verdragen en moet dus wel voor de eerste (nacht)vorst geoogst worden!
Hou vanaf half oktober het weerbericht in de gaten!

Trek het loof meteen na het oogsten van de knol.
Op een droge en koele plaats kan je ze enkele weken bijhouden. Als je de knollen niet goed kan bewaren kan je ze raspen en rauw invriezen.

Shutterstock 119045215
Shutterstock 1188969154

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info