• Aardbeimunt

Aardbeimunt (Mentha Arvensis strawberry) behoort zoals alle soorten munt tot de lipbloemenfamilie (Lamiaceae).

De aardbeien munt verrijkt door haar fruitige en fijn aroma elke kruidentuin. Ze bevat geen dominante muntsmaak zoals veel andere muntsoorten, daardoor komt het zoete aardbeienaroma goed tot zijn recht.

Munt wordt al eeuwenlang gebruikt: het was reeds bekend bij de Egyptenaren en de Oude Grieken.
Het is een zeer uitgebreide familie met vele varianten (meer dan 600) die tegenwoordig over de hele wereld voorkomt, zowel in de natuur als in vele gekweekte vormen.

Het is een meerjarige gemakkelijke plant, die gemakkelijk tot 30 cm hoog kan worden en volledig winterhard is. 

 

De aardbeimunt is een meerjarige plant, gemakkelijk te verzorgen en winterhard. Hij verkiest een zonnig plaats en voldoende voeding (alle 6 weken bemesten met een biologische meststof).

In tegenstelling tot de klassieke munt soorten verkiest de aardbeimunt een matig vochtige standplaats.

Naar believen oogsten, regelmatig snoeien bevordert de groei. In het voorjaar kan de plant volledig teruggesnoeid worden. 

Indien je meerdere soorten munt hebt kan je best alle bloeiende stelen verwijderen om kruisbestuiving tussen de verschillende soorten te voorkomen.

 

De blaadjes van aardbeimunt geven een verassende, frisse en fruitige smaak aan allerlei gerechten. Het past goed in zomerdranken, ijs, desserts, gerechten met kwark, fruitsla en sausjes.

Van de blaadjes is een lekkere infusiethee te maken (zoals bij andere munt variëteiten).

De bloemen en bloemknoppen zijn mooi als garnering bij desserts en ijs.