• Mini croissants met gerookte zalm en prei

Benodigdheden (30 st):

•bladerdeeg (15 plakken van 10 x 10cm)
•gerookte zalm (5 stukken)
•1 prei
•1 sjalot

 



Bereidingswijze

Kuis en snij het wit van de prei in stukken van +/- 4 cm, snij deze vervolgens in de lengterichting in fijne stukjes.
Versnipper de sjalot.
Stoof de sjalot in een beetje boter, voeg de prei toe en stoof ook deze gaar.
Snij elke zalm in 6 stukjes.
Rol het deeg uit tot 0,5 cm dikte.
Snij driehoeken uit het deeg (met rechte zijden van 10 cm).
Beleg deze in het midden met een stukje zalm en een schep van de in sjalot gestoofde prei.
Plooi de hoekjes naar binnen, zoals een croissant.
Bak 10 min op 220°C.

 

 

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?