Teelttips

Kruidentuin

Kruidentuin

•Het begin van de lente is tevens het ideale moment om de kruidentuin onder handen te nemen.

Verwijder alle dode plantenresten, schoffel tussen de plantjes en sta even stil bij de soorten die je wil verplanten of vervangen.

Doorlevende kruiden kunnen reeds in maart worden aangeplant: Tijm, Rozemarijn, Dragon en de Kerrieplant zijn goed bestand tegen de nog koude nachten.

Nachtvorst...

•Wie graag snel wil genieten van z'n zelfgekweekte groenten kan reeds starten met de aanplant van de eerste sla- en koolplantjes.

Schenk echter de nodige aandacht aan de weersvoorspellingen. Alhoewel de plantjes wel een beetje koude kunnen verdragen is bij felle of aanhoudende (nacht)vorst bescherming met een (vlies)doek noodzakelijk.

De eerste plantjes

•Beschik je over een serre, dan kan je ook al aan de slag met selderplantjes, peterselie, venkel,... of vroege bloemkolen.

Op het einde van de maand kan je reeds knolselderplanjes buiten planten. Hou de thermometer in het oog: knolselder kan beter tegen de koude dan gewone selder maar bij vorst dek je toch beter even af met een vliesdoek.

Kooktips

Even geduld...

Even geduld...

Alhoewel in de supermarkt reeds de eerste primeurgroenten van het nieuwe seizoen beschikbaar zijn, is het voor de hobby-tuinder nog even wachten voor de eerste eigen oogst.

Nog even geduld dus voor je zelf gekweekte sla, asperges, aardbeien,...