• Komkommervelouté

Benodigdheden: (10 pers)

•6 komkommer
•3 uien
•80 g boter
•80 g bloem
•2 1/2 l kippenbouillon
•1 el gemalen peterselie
•1 dl room
•1 eidooier

 



Bereidingswijze

Was en schil de komkommer. Verwijder de pitjes in snij hem in blokjes.
Pel de ui en versnipper hem.
Laat 60 g boter smelten en stoof hierin de komkommer en de ui aan. Bestrooi met de bloem en meng goed.
Voeg de bouillon toe en laat 30 min zachtjes koken.
Voor het garnituur snij je een komkommer in schijfjes en op hun beurt in driehoekjes.
Laat 20gr boter smelten en stoof deze in 5 à 10 min gaar.
Mix de soep en breng op smaak.
Voeg de gestoofde komkommer toe en kook even door.
Klop de room met de eidooier op in de soepterrine en overgiet met hete soep.
Bestrooi met versnipperde peterselie.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?