• Kervelsoep met balletjes en rijst

Benodigdheden (4 pers):

•1 prei
•1 ui
•1 aardappel
•50 g verse kervel
•20 g boter
•1 l water
•1 blokje kippenbouillon of groentebouillon
•1 laurierblaadje
•peper
•1 takje tijm

 



Bereidingswijze

Schil en was de prei, de ui en de aardappel en snij ze in grote stukken.
Smelt de boter in een kookpan en fruit hierin de ui goudgeel.
Schep er de prei bij en laat even stoven.
Voeg dan het water, het bouillonblokje en de stukken aardappel erbij.
Breng op smaak met tijm, laurier zout en peper.
Laat dit geheel 30 minuten koken.
Neem de laurier en de tijm uit de soep en voeg de fijngehakte kervel toe.
Mix de soep en dien ze heet op, versierd met blaadjes kervel.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?