• Kalkoenfilet met spek en dragonsaus

Benodigdheden (4 pers):

•4 stukken kalkoenwit van elk 200g
•4 stronkjes witlof
•300 g paddestoelen
•150 g sluimerwten of peulen
•100 g wortelen
•150 g broccoli
•enkele plakjes ontbijtspek
•1 dl witte wijn
•1 dl room
•een klontje boter
•1 el gehakte dragon
•mosterd
•peper
•zout

 



Bereidingswijze


De broccoli, de witlof, de fijne boontjes en de wortelen afzonderlijk beetgaar koken en kruiden met peper en zout.
De paddestoelen schoonmaken en stoven in wat boter.
Kruiden met peper en zout.
Het kalkoenvlees bakken in wat hete boter, even laten nagaren op een zacht vuurtje.
Het vlees uit de pan halen en een weinig mosterd en witte wijn toevoegen.
Kook de braadsappen al roerend los.
Voeg de room toe en breng opnieuw aan de kook.
Kruid de saus en voeg op het laatste moment de dragon toe.
Schik het vlees op warme borden, overgiet het met saus en reepjes gebakken spek.
Schik de groenten en de paddestoelen rond het vlees.
Serveer met gekookte aardappels.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?