Bereid je voor op volgende maand

Teelttips
Oogst- en kooktips

Vroege bloemkoolGroup Created with Sketch.

Goed nieuws voor de echte moestuin fanaten...

Je kan nu al vroege bloemkool planten in een serre of kweekkas. Planten in januari is oogsten in april. Let op dat je de planten na eventuele vorst niet aanraakt!...

Zet je composthoop omGroup Created with Sketch.

Mis je het tuinwerk?

Voor wie het niet kan laten, het is de moment om je composthoop om te zetten (ondersteboven te keren). Dit bevorderd het verteringsproces.

Meng in het voorjaar compost door je bodem, dit heeft enorm veel voordelen:
- Het verbetert de bodemstructuur.
- Beschermt tegen uitdroging & verhoogt de waterreserve.
- Geeft geleidelijk voedingsstoffen af & verbetert de wortelgroei.
- Activeert de microbiologische bodemfauna en -flora.
- Gaat bodemerosie tegen.

Shutterstock 1057294859
Shutterstock 160161059

Bewaar- en wintergroentenGroup Created with Sketch.

Pastinaak, rode biet, wortelpeterselie, rapen, wortel, pompoen, aardappel zijn heerlijke winter- en bewaargroenten met enorm veel smaak. Je kan ze heel eenvoudig omtoveren tot een smaakvolle groenteschotel.

Verwarm een (hete lucht) oven op 200°C. Snij, naar keuze, een mix van deze groenten en (rode) ui in grove teerlingen. Leg op een bakplaat en meng met olijfolie, look, peper en zout en zet 30 tot 40 minuten in de oven tot de groenten een kleurtje hebben en gaar zijn.

Heerlijk bij vlees- en visgerechten of voor de vegetariërs, met een groene salade en humus.

Tip: voeg voor nog meer smaak verse rozemarijn en/of tijm toe voor de schotel in de oven gaat.

Shutterstock 749115547

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info