• Italiaanse groenteschotel met zoete aardappel

Benodigdheden voor 4 personen (als bijgerecht):

• 1 grote zoete aardappel, in blokjes
• 250 gram prinsessenbonen, voorgekookt
• 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
• 2 lente uitjes of sjalotjes, in fijne ringetjes
• 2 koffielepels gemalen komijn
• 2 eetlepels verse of gedroogde Italiaanse kruiden (vb. Basilicum, oregano,marjolein, tijm, rozemarijn)
• Olijfolie
• Peper en zout



Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappel en snijd deze in niet te grote blokjes. Dop de boontjes, blancheer kort en laat uitlekken. Meng de Italiaanse kruiden door de olijfolie. Schik de zoete aardappel en boontjes in een ovenschaal en verdeel de olijfolie met kruiden erover. Zet in de oven. Na 15 minuten alles goed omscheppen en nog eens 10 minuten laten verder bakken. De tomaat, lente ui, peper en zout erover verdelen en nog eens 10 minuten in de oven zetten. 

Een makkelijk en heerlijk gerecht. Lekker bij een stukje gegrild vlees, gevogelte of vis.