• Gevulde courgettebloemen

Voorgerecht voor 4 personen:

Bereidingstijd: 25 minuten
•Ingredienten: 250 gram zelfrijzend bakmeel
•zeezout
•1.5 eetlepel olijfolie
•1 eiwit
•12 courgettebloemen
•250 gram geitenkaas
•2 eetlepels honing
•1/3 eetlepel Provencaalse kruiden
•(versgemalen)peper
•frituurolie
•6 eetlepels verse tomatensaus

 



Bereidingswijze

Zeef het zelfreizend bakmeel en doe deze met het zeezout in een beslagkom. Roer de olijfolie met water in kleine scheutjes door de bloem tot een dik beslag. Laat het beslag één uur staan. klop het eiwit stijf en spatel deze door het beslag. Vermeng in een andere kom de geitenkaas, de honing, de provenciaalse kruiden en de versgemalen peper goed door elkaar. Schep de geitenkaasvulling in de courgettebloemen en vouw deze voorzichtig dicht. Verhit de frituurolie tot ca. 180°. Haal de courgettebloemen door het beslag en frituur de bloemen gouodbruin. Verdeel de verse tomatensaus en courgettebloemen over vier borden.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?