• Gevulde butternut pompoen met linzen

Benodigdheden voor 6 personen:

• 3 Butternut pompoenen
• 150 g blonde linze
• 3 rode uien
• 3 teentjes knoflook
• 225 g zachte geitenkaas
• 3 theelepel komijnzaad
• 3 theelepel gemalen komijn
• 1 theelepel kaneel
• 1.5 theelepel paprikapoeder
• ½ theelepel cayenne peper
• 3 eetlepels verse peterselie
• 4 eetlepels olijfolie
• 1 citroen
• 1 granaatappel
• 300ml heet water
• Zout en peper naar smaak

 



Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190°C. Was de pompoenen, snij ze horizontaal door de helft en verwijder met een lepel de pitten. Leg de pompoenhelften in een ovenschaal (met de schil naar beneden) en besprenkel met een eetlepel olijfolie. Rooster de pompoen gedurende 40 minuten in de oven, totdat het vruchtvlees zacht is. Haal uit de oven en laat afkoelen. Laat de oven op 190°C staan. 

Was de linzen en kook ze in 30 minuten beetgaar (of volg de instructies op de verpakking).
Schep met een lepel een deel van het vruchtvlees uit de butternut, laat ongeveer 1 cm tussen de rand en de schil zitten. Snij in stukjes en zet apart.
Snij de uien en knoflook in stukjes. Verhit de overige olie in een pan en bak deze gaar. Voeg het komijnzaad, de gemalen komijn, kaneel, paprikapoeder en cayenne peper toe. Roerbak voor 1 minuut. Voeg de linzen toe, samen met de stukjes pompoen en het hete water. Laat ongeveer 8 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Verbrokkel de geitenkaas en hak de peterselie fijn. Halveer de granaatappel en sla met een houten lepel op de schil., de zaden vallen er dan uit. Pers een citroen uit. Meng de geitenkaas, peterselie en het citroensap onder het linzenmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het linzenmengsel over de pompoenhelften. Bak nog 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi met granaatappel en serveer. Dien op met rijst of Turks brood.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?