• Gegratineerde kabeljauwmoten met dillesaus

Benodigdheden voor 2 Personen:

•2 moten kabeljauw
•1 el citroensap
•2 theelepels mierikswortel
•25 gr boter
•25 gr broodkruim
•1 el peterselie
•zout en peper
•1 kleine zoetzure augurk
•1/8 liter zure room
•1 el dille

 



Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Besprenkel de vismoten met citroensap en bestrijk de bovenkant met mierikswortel. Vet een kleine lage ovenschaal in met de helft van de boter en leg de vismoten erin. Meng het broodkruim, de versnipperde peterselie en wat zout en peper door elkaar en verdeel het mengsel over de vismoten. Verdeel de rest van de boter over de vis. Bak de vis in de oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Meng het fijn gesnipperde augurkje met de zure room en de dille en breng de saus op smaak met wat zout en peper. Serveer de vis met het sausje.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?