• Cake met ananas en ananassalie

Benodigdheden:

• 200 gr boter, op kamertemperatuur
• 200 gr suiker
• 200 gr zelfrijzend bakmeel
• 4 eieren
• 1 zakje vanillesuiker
• 2 eetlepel gehakte ananassalie blaadjes
• 2 eetlepel bloempjes van de ananassalie, grof gehakt
• 1 koffielepel geraspte citroenschil
• 2 eetlepels fijngesneden ananas, uitgelekt
• 1 eetlepel vloeibare honing



Bereidingswijze

Roer de boter zacht en voeg de suiker en vanillesuiker toe. Roer net zo lang tot het mengsel luchtig en romig word. Meng de eieren stuk voor stuk door het mengsel. Zeef de bloem en meng deze stelselmatig door het beslag. Voeg de overige ingrediënten toe (ananassalie, bloempjes,uitgelekte ananas, honing en citroenschil) en mix tot een glad en luchtig deeg. Verdeel het deeg over een ingevette bakvorm en zet in een voorverwarmde over op ongeveer 180°c. Bak 45 tot 60 minuten tot de cake volledig gaar is en laat volledig afkoelen in de bakvorm.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?