• Bloemkoolroom met spekjes - Aperitiefhapje

Ingrediënten voor 4 personen

•1 eetlepel boter
•1 sjalotje
•150 g bloemkool, in kleine roosjes
•200 ml kippenbouillon
•100 ml room
•zout en peper
•50 gram spek, in kleine blokjes
•1 eetlepel gehakte bieslook
•4 kleine glaasjes

 



Bereidingswijze

Verwarm de boter en fruit de fijngesnipperde sjalot goudbruin. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze paar minuten mee. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Stoof de bloemkool in circa 5 minuten beetgaar zodat de bouillon verdampt. Giet de room erbij en laat nog 5 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is. Pureer dit tot een smeuïg geheel en laat het al roerende afkoelen. Breng op smaak met zout en peper en schep de room in 4 kleine glaasjes. Zet ze in de koelkast om verder helemaal koud te worden. Bak de spekblokjes uit en neem ze uit het vet. Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de spekblokjes erover. Bestrooi met wat bieslook en serveer met een klein lepeltje.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?