• Bloemkool ovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Benodigdheden:

  • 600 gr aardappelen
  • 500 gr gehakt
  • 1 bloemkool 
  • 50 gr boter 
  • 1 dl melk 
  • 2 eetlepels paneermeel 
  • muskaatnoot 
  • paprikapoeder
  • (versgemalen) peper en zout

 



Bereidingswijze

Maak de bloemkool schoon, snij ze in roosjes en kook ze ongeveer 10 minuten in ruim, gezouten water. Verhit ongeveer 15 gr boter en bak het gehakt in een pan los. Kruid met peper, zout, paprikapoeder en wat muskaatnoot. Laat de oven voorverwamen tot 180°. Schil en snij de aardappelen in grove stukken en breng ze aan de kook in ruim gezouten water. Giet de aardappelen af wanneer ze beetgaar zijn en pureer ze. Meng de melk en ongeveer 20 gr boter onder de puree en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot. Verdeel het vlees over een ovenschotel, bedek met een laag bloemkoolroosjes en vervolgens met een laag puree. Zorg ervoor dat de 3 verschillende lagen zich niet vermengen. Bestrooi met paneermeel en enkele klontjes van de resterende boter. Plaats de schotel ongeveer gedurende 30 minuten in de oven.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?