• Bloedzuring-brandnetelsoepje

Benodigdheden (4 pers):

•1 fijngesnipperde ui
•1 prei fijn gesneden
•1 selder fijn gesneden
•1 el plantaardige olie
•200 g brandnetelblaadjes
•200 g bloedzuring
•1 laurierblad
•½ l groentebouillon
•zout
•peper
•geraspte nootmuskaat
•2 el zure room

 



Bereidingswijze


Stoof de fijngesneden groenten en de ui aan in wat olie.
Voeg de brandnetel, de bloedzuring, de laurier en de bouillon toe en laat 10 tot 15 min koken op een laag vuurtje.
Kruid met wat peper, zout en nootmuskaat.
Verwijder het laurierblaadje en mix de soep.
Doe de zure room eronder en warm even terug op.
Let erop dat de soep zeker niet kookt om schiften te voorkomen.
Als garnituur kan je wat grof gesneden bloedzuring- en brandnetelblaadjes gebruiken.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?