• Béarnaisesaus

Benodigdheden (4 pers):

•1 dl water
•1 dl dragonazijn
•7 peperkorrels (geplet)
•4 eidooiers
•3 fijngesneden sjalotjes
•1 blaadje laurier
•300 g boter
•2 el verse dragon
•2 el verse kervel
•zout
•een mespuntje cayennepeper
•1 tl worcestersaus

 



Bereidingswijze

Breng het water samen met de azijn aan de kook.
Voeg de sjalotjes, de peper en de laurier toe en laat voor 1/3 inkoken.
Zeef en laat het geheel afkoelen.
Voeg de eidooiers toe.
Smelt de boter maar laat ze niet koken.
Zet de pan met de eidooiers au bain-marie.
Klop de eidooiers met een garde tot zo iets gaan binden.
Voeg langzaam de gesmolten boter toe maar blijf stevig kloppen met de garde. Er zou stilaan een dikke saus moeten ontstaan.
Laat de saus zeker niet koken anders gaat deze schiften.
Hak de dragon en de kervel fijn en voeg deze aan de saus toe en breng verder op smaak met de geplette peperbolletjes, een snuifje zout en de worcestersaus.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?