Bereid je voor op volgende maand

Teelttips
Oogst- en kooktips

Nog niet gedaan met plantenGroup Created with Sketch.

Tot en met begin augustus kan u nog steeds radijs, spinazie en veldsla zaaien. In uw tuincenter kan u ook veldsla en spinazie in perskluit kopen, plant deze uit in rijen 20 cm uit elkaar en 15 cm in de rij.

Andijvie en alle slatypetjes kan je nog tot 20 augustus planten. Lollo Rossa en Lollo Verto zelfs nog tot eind augustus. Voor deze laatste plantingen kan je beter een iets ruimere plantafstand aanhouden, zo blijft de plant tot het laatste, bij meer vochtige groeiomstandigheden, gezonder.

WinterbloemkolenGroup Created with Sketch.

Van 01 augustus tot ± 15 augustus is het de ideale moment om winterbloemkolen uit te planten. Afhankelijk van het ras kan je deze oogsten tussen 20 maart en 15 mei.

Op groeikrachtige gronden plant je beter iets later.
Eind januari- begin februari een extra bemesting geven.

Aanbevolen plantafstand: 75 x 65 cm.

LET OP: Dit zijn geen serre-kolen, daar worden andere rassen voor gebruikt.

Kop uit tomatenplantenGroup Created with Sketch.

Neem begin augustus de kop van de tomatenplant weg, zodat de plant al zijn energie in de vruchten kan steken.
Het resultaat is een kwalitatieve en hogere opbrengst op het einde van de teelt.

Je kan ook boven de vruchten enkele bladeren wegnemen zodat de vruchten nog optimaal kunnen genieten van het afnemende zonlicht.

Shutterstock 358769642
Kolen uitplanten kopie
Shutterstock 143050873

Overvloed aan tomatenGroup Created with Sketch.

Heb je een enorme oogst tomaten te verwerken?
Maak zelf je passata tomatensaus!

Alle soorten, kleuren en vormen tomaten kunnen hiervoor gebruikt worden. Een heerlijke basis voor sauzen en soepen tijdens de herfst- en wintermaanden!

Geef je passata eventueel meer smaak door pepers, paprika of kruiden toe te voegen (peterselie, laurier, lavas, basilicum...).

Homemade Provençaalse kruidenGroup Created with Sketch.

Maak zelf je Provençaalse kruidenmengeling!

Oogst de verschillende soorten kruiden en laat ze goed drogen (2 tot 3 weken op een donkere en luchtige plaats), maal ze grof in een food processor.

De basis ingrediënten zijn: 3 el rozemarijn, 2 el bonenkruid, 1 el peterselie en 1 el tijm. Voor nog meer smaak kan je dit aanvullen met 2 el basilicum, 1 el peterselie en 1 el salie.

Bewaar in een goed afgesloten pot op een donkere plaats.

Rode bieten sapGroup Created with Sketch.

Rode biet is heel dankbaar in de moestuin!
Het is een makkelijk te telen kleurrijke groente boordevol vitamines en anti-oxidanten!

Zowel de bietjes, die weldra geoogst kunnen worden, als het jonge blad kunnen gebruikt worden in de keuken.

Tip: maak, met een sapcentrifuge, een vers sapje van rode biet, wortel en appel…heerlijk en super gezond!

Uien oogstenGroup Created with Sketch.

Oogst uw uien wanneer het loof is afgestorven.

Tip: Oogst op een droge zonnige dag, de uien zullen langer en beter bewaren.

Shutterstock 146743400
Shutterstock 416884210
Shutterstock 659798032
Shutterstock 578223001

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info