• Aubergineschijven met tomaat en kaas

Voor 4 personen:

•1 grote of 2 kleine aubergines
•2 tomaten
•1 mozzarellakaasje (100 tot 125 gram)
•1 eetlepel vers gesneden basilicum
•3 tot 4 eetlepels olijfolie
•1 teentje knoflook
•zout
•peper

 



Bereidingswijze

Pers het teentje knoflook uit in de olie en laat even staan. Oven voorverwarmen op 190°. Bestrijk de bakplaat met wat knoflook-olijfolie. snij de aubergines in de lengte in plakken van ± ½ cm dik. Leg de plakken op de ingevette bakplaat en bestrijk ze royaal met de olie. Strooi er zout en peper over en leg op elke aubergineplak om en om dakpansgewijs 3 plakjes tomaat en 2 plakjes mozzarella. Strooi de helft van de basilicumsnippers erover en bestrijk ook weer met de knoflook-olijfolie. Bak de plakken 15 minuten in de oven tot de aubergine gaar is en de kaas gesmolten is. Strooi er nog wat basilicum over.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?