• Andijvie ovenschotel

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gr andijvie
  • 500 gr runder gehakt, gekruid
  • 1 scheutje vloeibare margarine
  • 8 aardappels
  • ca 350 gr spekblokjes
  • 250 ml room
  • teentje knoflook

 



Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 graden. Kook de aardappelschijfjes zo goed als gaar. Verhit een koekenpan en bak de spekjes even uit en voeg knoflook toe, schep uit de pan met een schuimspaan. Bak daarna het gehakt grof rul in een scheutje margarine. Roer hierbij de andijvie zodat het slinkt en blus dit af met een heel klein beetje water of wat citroensap, doe een deksel op de pan en laat dit even stomen.
Roer de room met de eieren los en roer de kaas erdoor eventueel wat peper toevoegen en wat nootmuskaat. Draai het vuur onder de andijvie uit en roer het room-ei-kaas mengsel erdoor.
Schep dit in een ingevette ovenschaal en beleg dit met de aardappelschijfjes, strooi de spekjes erover en nog een handje kaas en bak dit 40 minuten in de oven.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?