• Aigo boulido

Benodigdheden:

  • 1 l water
  • 6-8 salieblaadjes
  • 6 knoflooktenen
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • geroosterd brood
  • 2 eieren


Bereidingswijze

Breng een liter water aan de kook, voeg daar 6 tot 8 verse salieblaadjes aan toe, en laat het een kwartier koken.
Voeg dan 6 flinke knoflooktenen toe, zout en peper en een kopje olijfolie, laat dit nog 10 minuten doorkoken.
Leg dikke sneden geroosterd boerenbrood in soepborden en giet hierover de soep over. U kan op het brood eventueel een spiegeleitje leggen.
U kunt ook een paar geklopte eieren mengen met 2 eetlepels soep en deze door de soep roeren, voordat u deze opdient, de soep dan niet meer laten koken. Een zeer versterkend soepje!


Info

Aigo boulido, wat zich vertaalt uit het Frans als "gekookt water", is een Provençaalse soep uitsluitend op basis van knoflook en salie.

Welke Allégrow producten werden in dit recept gebruikt?